rezeki tersekat, rezeki sempit, tak murah, nak kaya cepat, mudah jemput rezeki

Rezeki tersekat? Jangan cari duit tapi pergi cari BUKTI iman kamu! Forensik iman kita vs para sahabat!

Jom Share artikel ini dengan niat anda turut mendapat kurnia dariNYA

Bismillahirrohmanirrohim..

Jika banyak Soalan membelenggu diri, segala dilakukan tidak menjadi, rezeki tersekat di sana sini atau jiwa tak istiqomah tenang, wajib anda memiliki buku ini.

Buku bertajuk “Menyaksi Rahsia Bicara kasihNYA” ini berniat membantu memperingatkan perjanjian roh kita dengan ALLAH. Pengalaman spiritual untuk berkongsi, kehebatan manusia sebagai khalifah ALLAH. Rahsia kejayaan para sahabat 99% dunia moden tak ketahui.

Rezeki tersekat? “Jangan cari duit, Pergi cari BUKTI iman kamu?”

Iman saya maksudkan BUKAN amal ibadat – Siri 1rezeki tersekat, rezeki sempit, tak murah, nak kaya cepat, mudah jemput rezeki

Sekarang tanya ALLAH,

Ya Allah, apa yang Rasulullah Sollallahualaihiwasalam dakwahkan 13 tahun lamanya, yang menambah iman para sahabat?

  • Sehingga iman Saidatina Khadijah ra, (isteri baginda), menginfaq habisss semua harta untuk Islam?
  • Sehingga saat menyahut seruan ilahi, beliau berpesan maksudnya “..ambillah tulangku, jika boleh digunakan untuk jihad ke jalan Allah..”

Ingatlah, iman beliau sudah sangat tinggi, waktu tu belum turun perintah solat (rukun Islam ke2 – fizikal/jasadiah).

Waktu tu belum turun perintah solat. (10x) Kalau tak percaya, Semaklah sejarah.

Baiklah, begini.

Sekarang kita semua sudah terima seruan, LailahaillAllah, rukun islam pertama, bukan? Jadi selami diri. Tanya diri sendiri, adakah kita akan sanggup menginfaq jiwa dan harta kita, berhabis-habisan untuk sebarkan LailahaillALLAH. (Agar tiada sesiapa pun mensyirikkan Allah?)

selami diri, kenal diri, rezeki,

Masih belum benar faham? Apa maksud pergi cari BUKTI iman? Nak faham?

Sekarang, pejam mata kamu.

Bayangkan dan bawa diri kita berada di zaman ketika Rasulullah Sollallahualaihiwasalam sebarkan syahadah rukun Islam pertama. Baginda menyeru, “beriman pada ALLAH. Beriman. LailahailLALLAH!   

Kemudian, andaikan kita bersama para sahabat paling terawal menerima seruan baginda, agar tak syirikkan Allah, LailahaillAllah  

Jadi,

1-Adakah, (dengan keimanan kepada ALLAH) pada qalbu kita sekarang ini , cukup kuat untuk kita sebarkan LailahaillALLAH, sebagaimana sahabat? Perhati qalbu.. Cukup kuatkah?

2-Tafakur betul-betul. Jika iman kita tidak kuat, mengapa keimanan sahabat kuat?

3- Mungkin  ada yang kata, “sebab sahabat dekat dengan RasulAllah” Ingat ye, Allah tak pernah zalim (jauh atau dekat). Atau mungkin ada yang kata, “sebab tak tahu cara.”  Mmm..jadi, pernahkah kita tanya ALLAH bagaimana caranya?

4-Apa yang kita nak seru tentang rukun islam pertama?  LailahaillAllah? Tafakurlah.  Tafakurlah sedalam-dalamnya. “Kerana sebenarnya dalam ROH kamu sudah ada jawapanNya.

roh

Begitulah keinginan yang kuat, sehingga tertulisnya buku  Menyaksi Rahsia Bicara KasihNYA  berniat menyedarkan keinginan sebenar, yang ada dalam jiwa setiap insan. Mengingatkan Perjanjian ROH kita dengan ALLAH.

Bagi yang belum faham? BACA dan SELAMi lagi!

Andaikata kita di kalangan, zaman para sahabat yang dahulunya sembah berhala. Dan kemudiannya, kita paling terawal, beriman, agar tak syirikkan Allah. Maka,

1- Selepas kita beriman pada tahun pertama, bagaimana iman kita meningkat pada tahun kedua?

2-Adakah sahabat terima dakwah baginda hanya kerana ajakan dengan seruan, bentuk sebutan, ucapan kata LailahaillAllah, semata-mata? Fikir.

Ketahuilah, LailahaillALLAH satu-satunya ilmu diperintahkan ALLAH dalam al-Quran, agar kita mempelajarinya. Rujuk Surah Muhammadﷺ ayat 19 (Ketahui (dengan Pelajarilah), LailahaillALLAH)

3- Adakah dakwah RasulALLAH tentang lailahaillAllah, tanpa ILMU (rujuk surah anbiya’, 25)?

ilmu iman, bukti beriman

4- Buka minda, “Kalau belajar matematik ada ilmu formula,  jadi nak beriman pada ALLAH takde ilmu ke yang harus dipelajari? Kalau belajar sains ada bukti, Beriman pada ALLAH tidak perlu bukti kah?..”,

Baca secebis petikan, bukti KEIMANAN Saidina Muaz ra. Perbualan RasulALLAH dengan Saidina Muaz ra, dari dalam buku Menyaksi Rahsia Bicara KasihNYA

buku menyaksi, iman perlu bukti, syahadah lailahaillAllah, buku best seller, roh
Kisah perbualan Saidina Muaz bin Jabal dan Rasulullah Sollallahualaihiwasalam berkenaan BUKTI iman kepada ALLAH – petikan “Buku Menyaksi Rahsia Bicara KasihNYA”

 FIKIR!

  • Kalau qalbu kita benar percaya dan beriman kepada ALLAH, sudahkah kita meRASA seperti Saidina Muaz radiyallahhuanhu? Sudahkah kita punya bukti KEIMANAN seperti Saidina Muaz?
  • Kalau qalbu kita beriman, mengapa kita tak pernah terfikir untuk bantu teruskan perjuangan Rasulullah Sollallahualaihiwasalam? (agar takde yang syirikkan Allah)? Tanya qalbu kita.
  • Kalau kita kata, kita tak tahu cara, tanya balik pada diri, tak tahu cara atau kita sendiri belum ada bukti iman?

(Emm.. Jangan salah faham, kami bukan suruh pegang pedang, bukan suruh berperang)

syirik punca rezeki tersekat

Sebenarnya ada suatu rahsia…

Sebenarnya, ada sesuatu yang berlaku pada para sahabat. Yang tahun terawal beriman, tahun seterusnya bertambah keimanan mereka, sehingga sanggup berperang sebarkan LailahaillAllah. Dakwah baginda Nabi Sollallahualaihiwasalam, bukan kosong.

Dakwah baginda penuh ilmu pembukaan kepada syahadah (penyaksian) setiap rukun iman. Bermula beriman kepada ALLAH, Malaikat, RasulALLAH.. seterusnya.

Pembukaan mata hati, bermula akal, kemudian qalbu, rohani, roh, sir yang menggegarkan jiwa diri, jasad, ruang lingkup, dalam, zahir batin sehingga ke sanubari paling dalam. Sehingga orang kafir yang memandang zahir, tak belajar, tak faham, menuduh Rasul ALLAH gila kerana mereka BUTA MATA HATI. Rujuk petikan buku Menyaksi Rahsia Bicara kasihNYA, ayat al-Quran, Surah AlQalam..

bukti iman, buku best seller, buku syahadah, buku menyaksi
Petikan buku Menyaksi Rahsia Bicara KasihNYA- Hebatnya ilmu diajar baginda, hingga masyarakat yang tak faham menuduh baginda gila! Astaghfirullah. Bagaimana kedudukan kita, sebagai orang Islam? Rasa selesa atau pernah rasa dituduh”gila”?

Apa sebenarnya berlaku? Sehingga tuduhan gila, begitu terhadap baginda Sollallahhualaihiwasalam?

Tidak perlu saya berbicara panjang. Secebis, pengalaman spiritual tentang pertanyaan saya pada ALLAH, tentang 13 tahun Rasulullahﷺ berdakwah, rukun islam pertama, telah saya coretkan dalam , buku bertajuk Menyaksi Rahsia Bicara KasihNYA

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Buku ini di dalamnya tersimpan rahsia kejayaan para sahabat Rasululullah Sollallahualaihiwasalam, berniat menyampaikan hasrat sebenar, keinginan dalam diri setiap insan, dalam diri kita yang sedang memberontak, tanpa kamu sadar!

rperjanjian roh dengan Allah, buku best seller 2018

Sekiranya masih tak nampak kepentingan buku ini. Biar kami ringkaskan.

++Berani kami katakan, buku Menyaksi Rahsia Bicara KasihNYA ini, adalah 99% jawapan anda cari.

++Buku yang bukan hanya dibaca 1x, bahkan berulangkali kerana seumpama “dijadikan” sebagai panduan “buku teks kehidupan”, yang mempunyai hikmah yang sangat bererti dalam menelusuri kehidupan ini.

++Penulisan melalui pengalaman kisah benar sebagai inspirasi rohani dan secara tak langsung terkandung di dalam buku ini, teknik praktikal kehidupan.

++Di dalamnya punya rahsia kejayaan para sahabat rasulullah sollallahualaihiwasalam yang 99% dunia moden tidak ketahui.

++++Pentingnya beriman kepada perkara ghaib, dalam memecahkan kebuntuan yang anda cari, sama ada soal rezeki, kesihatan, ketenangan dan motivasi diri rohani.

++Seronoknya, pembaca akan mendapat perkongsian tambahan dan  hikmah tersembunyi  terkandung dalam buku ini dari penulis melalui tulisan, video ringkas, artikel, di laman web beliau dan facebook page beliau di nurulaeinabdulkadir.

++SAYA PASTI, pembaca tak jemu membaca sekali lagi bab bab tertentu, apabila terfikir akan SOALAN yang tak sengaja menerpa diri atau apabila mendengar perkongsian penulis di fb atau website sebagai guideline istiqomah yang membuatkan buku ini tak rugi dimiliki.

+++Bagaimana Nabi Sulaiman as diberi kekayaan, memerintah kerajaan dibumi sama ada ghaib dan nyata, juga tertulis dibalik penceritaan buku ini.

 +++Wajib dimiliki oleh semua yang ada roh. Ingatkan perjanjian roh kamu dengan ALLAH.

+++Nikmat && keajaiban bila beriman pada perkara ghaib!

++Kesedaran, “Rupanya iman perlu bukti?”

++Nak RASA? Beriman, kebenaran ALLAH dekat dari urat leher kita sendiri! 

++Apakah kelebihan MANUSIA dari MALAIKAT?

+Tafakur, bagi yang mencari persediaan diri akhir zaman.

++Menjelaskan matlamat diciptakan..  dengan rahmatNYA terpecah segala kesempitan, kebuntuan.

Buku ini sebagai bermulanya niat pembukaan ilmu. Menyampaikan keinginan, sanubari setiap INSAN, sanubari KAMU, yang terpendam, di lubuk paling dalam!

Carilah apa sahaja yang kamu ingin cari di dunia ini. Namun segala pencarian takkan pernah berhenti, selagi keinginan sebenar dalam diri tidak kamu selongkari!

Jika kamu benar kenal ALLAH,

Segala SOALAN kamu =>DIA JAWAB,
MASALAH kamu, =>PenyelesaianNYA ada pada DIA.

Siapa DIA? ALLAH. ALLAH. ALLAH.

Ya Allah, hamba dah sampaikan kepada umat Nabi Muhammad Sollallahualaihiwasalam. Hamba serahkan mereka kepadaMU. Amin

rezeki tersekat? jemout rezeki dengan iman

Penulis buku:Nurul Aein (Inspiritual Motivator)

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.