Menyaksi Rahsia Bicara KasihNYA – Buku Best Seller 2018

Jika banyak Soalan membelenggu diri, segala dilakukan tidak menjadi, rezeki tersekat di sana sini atau jiwa tak istiqomah tenang, wajib anda memiliki buku ini.
Buku ini berniat membantu memperingatkan perjanjian roh kita dengan ALLAH. Pengalaman spiritual untuk berkongsi, kehebatan manusia sebagai khalifah mengatasi segala makhluk HATTA MALAIKAT sekalipun, menyebabkan ia tertulis.
Pedoman hidup buat umat akhir zaman.

buku menyaksi, roh, buku best seller 2018, rezeki tersekat

Judul Buku: Menyaksi Rahsia Bicara KasihNYA

Inspirasi spiritual:“Laailahaillallah” Menyelongkar kehebatan manusia mengatasi segala makhluk hatta Malaikat sekalipun.

Firman ALLAH swt, Surah Assyura 51, “Dan tidaklah patut bagi seseorang manusia bahawa ALLAH berbicara dengannya kecuali dengan (jalan) wahyu (dengan diberi ilham atau mimpi), atau dari sebalik tabir (dengan mendengar suara sahaja), atau dengan mengutuskan utusan (malaikat/manusia), lalu utusan itu menyampaikan wahyu kepadanya dengan seizinNya akan apa yang dikehendakiNya. Sesungguhnya Allah Maha Tinggi, lagi Maha Bijaksana.”

menjemput rezeki, syahadah, buku best seller 2018, buku rezeki

 

Klik untuk belian buku

Sinopsis Buku
Pencarian jawapan, kehebatan manusia sebagai khalifah, MENGATASI makhluk yang lain hatta MALAIKAT sekalipun, akhirnya terjawab, apabila saya ditimpa penyakit yang tak ketahuan. Ujian itu menyebabkan saya mengimbau setiap pengalaman dan kisah keajaiban yang ALLAH rasakan pada diri. Nikmat diperolehi jika kita sering bertafakur, kembali berserah diri, bergantung harap padaNya, dalam segala sesuatu.

Laailahaillallah…menyimpul kembali tali kasihNya. Yang rupanya secara tak sedar membuka jalan, tersingkapnya keajaiban nikmat rahsia dalam diri, lantas ‘menangkap’, bicara kasihNya. Istimewanya diri, bila sedar RASA, gerak, diam, bicara Ilham, adalah dariNya. Istimewanya kita, bila sedar RASA, ALLAH sentiasa bersama. Sedar RASA pabila kembali bersyahadah, sebagaimana pernah diambil kesaksian dariNya, sewaktu kita di alam sana.

Firman Allah SWT Surah Al Isra’70, “Dan sesungguhnya telah Kami muliakan anak-anak Adam. Kami angkat mereka di daratan dan di lautan.  Kami beri mereka rezeki dari yang baik-baik dan Kami LEBIHKAN mereka dengan kelebihan yang sempurna atas semua makhluk yang telah Kami ciptakan.

Buku Menyaksi Rahsia Bicara KasihNYA – Menyelongkar Kehebatan Manusia Sebagai Khalifah

Sekiranya masih tak nampak kepentingan buku ini. Biar kami ringkaskan.

Berani kami katakan, buku Menyaksi bukumenyaksiRahsia Bicara KasihNYA ini,

rupanya iman perlu bukti Wajib dimiliki oleh semua yang ada roh.

rupanya iman perlu bukti Yang nak tahu tentang roh.

rupanya iman perlu bukti Mengingatkan perjanjian roh kamu dengan ALLAH.

rupanya iman perlu bukti Kesedaran, “Rupanya iman perlu bukti?”

rupanya iman perlu bukti Membenarkan ALLAH dekat dari urat leher sendiri! Nak RASA?

rupanya iman perlu bukti Apakah kelebihan MANUSIA dari MALAIKAT?

rupanya iman perlu bukti Tafakur, bagi yang mencari persediaan diri akhir zaman.

rupanya iman perlu bukti Menjelaskan matlamat dihidupkan.. agar kenal ALLAH.

 

Buku ini sebagai bermulanya niat pembukaan ilmu. Menyampaikan keinginan, sanubari INSAN, sanubari KAMU, yang terpendam, di lubuk paling dalam!

buku rezeki, buku menyaksi, roh, buku best seller 2018, rezeki tersekat, doa makbul, kenal Allah

rupanya iman perlu bukti Carilah apa sahaja yang kamu ingin cari di dunia ini. Namun segala pencarian takkan pernah berhenti, selagi keinginan sebenar dalam diri tidak kamu selongkari!rupanya iman perlu bukti

Jika kamu benar kenal ALLAH, yang sangat DEKAT

Segala SOALAN kamu =>DIA JAWAB,

DOA kamuDIA KABUL,
MASALAH kamu, =>PenyelesaianNYA ada pada DIA.

Siapa DIA? ALLAH. ALLAH. ALLAH

 rupanya iman perlu buktiYa Allah, hamba dah sampaikan kepada umat Muhammad Sollallahualaihiwasalam. Hamba serahkan mereka kepadaMU. Aminrupanya iman perlu bukti

buku best seller, buku menyaksi, tanya tentang rohPenulis:Nurul Aein
(Inspiritual Motivator)
buku menyaksi, best sellernurulaeinabdulkadir
Klik Nak Beli Buku Menyaksi

 

Tebal Bilangan mukasurat: 292
Harga buku: RM29.00

Isi Kandungan Buku:

kenal diri kenal ilah kenal Allah, buku rezeki, buku best seller 2018, rezeki tersekat, doa makbul, kenal Allah kenal diri kenal ilah kenal Allah, buku rezeki, buku best seller 2018, rezeki tersekat, doa makbul, kenal Allah

 

ilah, buku rezeki, buku best seller 2018, rezeki tersekat, doa makbul, kenal Allah

Penulis: Nurul Aein

Maklumat Penulis: 
Nurul Aein, suka dan cinta untuk menyebarkan tentang pentingnya kesedaran dari dalam diri untuk mengingati ALLAH 24 jam sehari melalui kalimah Lailahaillallah, di samping berkongsi pengalaman (sebagai inspirasi) untuk membangkitkan, rahsia kehebatan manusia sebagai hambaNYA

Bermula dengan Ijazah Sarjana Muda, Sains Komputer dari Universiti Teknologi Malaysia, Skudai Johor (2003) dan kini beliau telah mendapat kelulusan, Sarjana Sains (Sains Komputer) pada 2011 dari Universiti Teknologi Mara, Malaysia.

Pengalaman lalu
Beliau memulakan karier sebagai pensyarah di Kolej (MSU) Shah Alam, Management and Science University Colleges, 2003. Semasa bertugas, beliau terlibat dengan unit “kumpulan sekolah” yang bertanggungjawab untuk memberi ceramah / latihan/ kendalikan program (motivasi, pembangunan kendiri dan personaliti) kepada pelajar sekolah menengah.

Kini 

Beliau merupakan Director Arrafeiq Energy dan partnership Director Global Systematic Eduation Sdn Bhd. Beliau merupakan penulis buku Menyaksi Rahsia Bicara KasihNYA dan 10 persoalan terjawab dengan syahadah LailahaillAllah. Merupakan pengamal Syahadah Imagination and Visualization.

Kini aktif sebagai Syahadah Motivator & Professional Learning Facilitator (PLF), yang mana mengendalikan program latihan, berkaitan kepentingan mengenal dan mengingati ALLAH melalui rukun Islam pertama sebagai motivasi, penyelesaian masalah dan pembangunan kendiri bagi pelbagai lapisan masyarakat sama ada kanak-kanak, remaja dan golongan dewasa.

Klik untuk belian buku